FAQ

Een leven zonder kunst aan de muur? Wij kunnen het ons niet voorstellen. Een kunstwerk in huis waarmee je je dagelijks kunt verhouden verrijkt je leven. Vergelijkbaar met het plezier van het lezen van een roman of het luisteren naar spannende muziek is het om thuis elke dag te kunnen kijken naar een kunstwerk waarvoor je bent gevallen.

Wat gebeurt er op We Like Art?
Bij We Like Art signaleren wij sinds 2010 werk van interessante kunstenaars, we bespreken het, voorzien de kunstenaar en het werk van context, en bieden kunstwerken aan in onze webshop. Wij zijn de meest ideale plek waar je eenvoudig kunt browsen tussen aanstormende en gearriveerde kunstenaars. Vooral onze kunstenaarsinterviews worden veel gelezen.

In nauwe samenwerking met de kunstenaars maken wij speciale edities die alleen bij We Like Art te koop zijn.

Wat is een gelimiteerde editie?

We Like Art werkt nauw samen met toonaangevende hedendaagse kunstenaars om werk in beperkte oplage te laten maken van een nieuw of bestaand kunstwerk. Een print of sculptuur wordt geproduceerd in een beperkt aantal van dit originele kunstwerk onder direct toezicht van de kunstenaar.

Prints worden met de hand gesigneerd en genummerd door de kunstenaar, sculpturale edities gaan vergezeld van een ondertekend certificaat van echtheid. Er wordt ook een klein aantal Artist Proofs (AP’s) geproduceerd. Deze zijn over het algemeen identiek aan de afdrukken in de hoofdeditie. Het aantal afdrukken is altijd strikt beperkt tot het aantal in de editie en de AP’s. Er worden nooit meer afdrukken gemaakt.

Hoe profiteer je van de speciale introductieprijs?

De meeste van onze edities worden uitgebracht tegen een speciale introductieprijs en worden voor een beperkte tijd beschikbaar gesteld tegen deze speciale prijs. Om erachter te komen wanneer edities worden gelanceerd en voor andere speciale aanbiedingen, raden we je aan om je aan te melden voor onze mailinglijst. Nb We bombarderen je niet met e-mails.

Veranderen de editieprijzen?

Naarmate er meer exemplaren van een editie worden verkocht en er minder beschikbaarheid is, stijgt de prijs. De meeste van onze edities worden gelanceerd tegen speciale lanceringsprijzen en ze zijn voor een beperkte periode verkrijgbaar tegen deze speciale prijs. Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief, dan sta je vooraan.

 

Hoe werkt de shop?
Naast lezen en kijken op het blog, krijg je in de shop een snel overzicht van de besproken kunstwerken. Zo hopen we jou als bezoeker het makkelijker te maken om te ontdekken wat je aanspreekt.

Bij sommige kunstwerken zie je meteen de button Kopen, dat is helder, je belandt in het betaalsysteem. Bij andere kunstwerken zie de button Informeer naar beschikbaarheid, hier kun je een formulier invullen, dat wij vervolgens ontvangen. We gaan direct voor je informeren of en hoe snel het betreffende werk dat je mooi vindt nog te krijgen is bij de uitgever, kunstenaar of galerie.

Is We Like Art een online galerie?
Ja en nee. Nee, wij zijn geen galerie of tussenpersoon. Wel hebben we korte lijntjes naar een grote groep kunstenaars, galeriehouders, uitgevers en musea. Dit vergemakkelijkt het signaleren maar ook de praktische afhandeling bij een aankoop. Ook goed om te weten: de prijzen van de kunstwerken gaan niet omhoog door toedoen van onze signalering en bemiddeling. En ja wij zijn deels ook een online galerie aan het worden, na bijna 9 jaar ontwikkelen we samen met kunstenaars speciale edities in een lage oplage. Deze kunnen alleen bij ons gekocht worden.

Wat willen jullie eigenlijk opschudden?
De inzet is om de in onze ogen wat gesloten kunstwereld op te schudden. Hoge Kunst – Lage Drempels vonden wij een mooi passend motto. De toon van onze besprekingen is enthousiasmerend, dat kan ook niet anders, we schrijven over kunstwerken waar wij persoonlijk een sterk gevoel bij hebben. We proberen niet in jargon te vervallen. We willen dat het leuk is om te lezen over kunst. Ook als je niet per sé veel over kunst weet, en je overweegt voor het eerst te gaan kopen. Of je je graag eens wat meer wil verdiepen in hedendaagse kunst. Wij denken dat veel meer mensen zouden willen weten, lezen en zien dat je best betaalbaar werk kunt kopen van kunstenaars die te zien zijn in musea en kunstenaars waarover geschreven wordt op de kunstpagina’s van de kranten.

 

lfl2016-1

Wanneer zijn jullie begonnen met WLA?
We zijn op het idee voor We Like Art gekomen op Art Rotterdam in 2009. We liepen daar samen rond en verbaasden ons over de betaalbaarheid van veel fantastisch werk aan de ene kant en de onduidelijkheid over prijzen aan de andere kant. Het idee om een blog te gaan maken over betaalbare kunst van toonaangevende kunstenaars is toen in Rotterdam geboren.

Zijn er specifieke trends waar te nemen in de 4 prijs-categoriën?
Ja er valt wel iets te zeggen over de categorieën.

Onder de € 500 zien we vooral edities, vaak in mooie kleine oplages. Het is voor ons natuurlijk een sport en inmiddels een lichte deformatie om te speuren naar buitenkansjes. Komt er een nieuw fotoboek uit van een goede kunstenaar dan wordt er vaak een speciale editie bij gemaakt, om de kosten snel terug te verdienen. Echt een moment om een mooi geprijsde print van 1 van je favorieten te bemachtigen. Ook is er nog genoeg origineel werk te bemachtigen voor een paar honderd euro, je verbaast je er soms over.

Onder de € 1.000 zijn er de soms forse edities van internationale namen en kleinere oplages van kunstenaars met een museale carrière in Nederland en daarbuiten – zeg maar de Elsevier top 100. Vaak zijn we aangenaam verrast dat ook tekeningen en schilderijtjes van echt grote namen nog onder de € 1.000 te krijgen zijn. Het is wel goed zoeken geblazen.

Tussen de € 1.000 en € 1.500 zie je mooie kleine edities van grote nationale en internationale namen en goed origineel werk van kunstenaars die in Nederlandse musea te zien zijn. Natuurlijk geen monumentale stukken, maar wel pareltjes wat ons betreft.

Boven de € 1.500. Sommige werken willen we je gewoon niet onthouden. Het betreft vaak grotere unieke werken en edities van gerenommeerde kunstenaars in een kleine oplage. Voor zulke gevallen kan de gunstige KunstKoopregeling uitkomst brengen. Gespreid betalen zonder rente want die wordt voor jou betaald door het Mondriaan Fonds.

lust-for-life-installatie__mg_5925_nl_low-res
Hoeveel bezoekers hebben jullie?
Er komen nu ruim 12.000 bezoekers per maand naar We Like Art. Veel bezoekers komen vaak terug.

We Like Art wil een nieuw publiek vinden voor het kopen van kunst, online kwaliteitskunst kopen mogelijk maken, lukt dat?
Ook kunstkopers oriënteren zich steeds meer online. Wij zijn ervan overtuigd dat er een grote groep is van potentiële kunstkopers en liefhebbers en dat deze groep baat heeft bij onze aanpak. Er worden gemiddeld elke dag 2 werken in onze webshop gekocht en afgerekend. Zowel door ervaren als beginnende kunstkopers.

Met wie werken jullie samen?
Na al die jaren hebben we een enorm netwerk van goede kunstenaars, dat koesteren we. Verder werken we met veel goede galeries, musea, uitgevers, collega-bloggers, Art Rotterdam, Westergasfabriek, Mondriaan Fonds, ABN AMRO, Bijenkorf et cetera. We staan open voor nieuwe samenwerkingsverbanden!

Wat is de beste manier om de tips te volgen van WLA?
Volg ons op Facebook, Instagram, Tumblr … het slimste is om je hieronder in te schrijven voor de nieuwsbrief! Nieuwsbrieflezers zijn als eerste op de hoogte van nieuwe edities en mooie buitenkansjes 🙂

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: