Over Marlene Dumas

In april 2022 brachten we in samenwerking met Haus der Kunst in Munchen de speciale editie Frau und Hund van Marlene Dumas.

Onlangs opende de solotentoonstelling ‘open-end’ van Marlene Dumas in Palazzo Grassi in Venetië. Een mooi huldebetoon aan deze belangrijke schilder, tot 8 januari 2023 is het oeuvre overzicht te zien. Een goede aanleiding om je te wijzen op deze prachtige editie van Marlene Dumas.

 

Marlene Dumas, Frau und Hund, Haus der Kunst edition


In nauwe samenwerking met het museum Haus der Kunst in München boden we onze klanten de mogelijkheid om de speciale editie Frau und Hund te kopen. Het ging om de allerlaatste exemplaren van de oplage. De actie was een groot succes, we hebben een flink aantal klanten blij gemaakt. De opbrengt komt grotendeels ten goede aan het programma van Haus der Kunst. 

 

Marlene Dumas, Frau und Hund (2010)

“After the defeat at Stalingrad, he Hitler is said to have remarked that he only had two remaining friends, Eva Braun and his German shepherd Blondi”. (Ernst Piper, “The undiscovered role of Eva Braun”, Der Tagesspiegel, 22.02.2010)

Marlene Dumas
Frau und Hund, 2010

Piezografie (Studio Ruijgrok, Amsterdam)
Uitgever: Haus der Kunst, München
51 x 72 cm (2 beelden op 1 vel Hahnemuehle White Velvet)
Oplage 40 (+10 AP)
Gesigneerd, gedateerd en genummerd aan de voorzijde in potlood

Prijs: € 3.000 (inclusief btw, exclusief verzending) – NB de editie is uitverkocht

 

Marlene Dumas and the Old Masters, Haus der Kunst München

Marlene Dumas maakte de editie ‘Woman and Dog’ speciaal voor de tentoonstelling ‘Tronies’, in het Haus der Kunst in München in 2010.

Bekijk de beelden van de tentoonstelling op de website van Marlene Dumas.

 

 

Over de techniek

Piëzografie is een benaming van de druktechniek die Marlene Dumas al 15 jaar gebruikt voor haar speciale edities, in nauwe samenwerking met Studio Ruijgrok in Amsterdam.

De printkop spuit in stroken met hoge precisie piepkleine druppeltjes inkt op het papier. Het komt neer op een hoogwaardige versie van inkjet-printen, waar verschil ten opzichte van een desktop printer vooral zit in de hoge kwaliteit van de inkt en het papier. De 12 kleuren-inkten en speciale coatings zorgen voor spetterende kleuren, een diep zwartbereik en kleurvastheid tot wel 100 jaar (onder de juiste omstandigheden), waarmee het voldoet aan de hoogste eisen van kunstenaars, fotografen, grafici, galeries en musea. Andere benamingen voor piëzografie zijn archival pigment print, giclée print en fine art print.

Deel deze pagina

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: