Tentoonstellingen

We Like Art organiseert sinds 2010 tentoonstellingen. De allereerste tentoonstelling vond plaats bij Nieuw Dakota in Amsterdam Noord toen er een btw verhoging op kunst in de lucht hing - van 6% naar 21%. Sindsdien maakten we grote shows in onder meer de Westergasfabriek, Art Rotterdam en bij De Groen in Arnhem. In de afgelopen jaren maakten we jaarlijks 5 à 6 solopresentaties op ons kantoor in Amsterdam.

(videoimpressie van We Like 6%)

Na onze debuuttentoonstelling maakten we bij Art Amsterdam in de RAI een We Like Art Lounge met werk van toonaangevende kunstenaars dat onder de 1.500 euro geprijsd was. Het was een groot succes.

 

(videoimpressie van We Like Art @ Art Amsterdam)

Na de RAI volgde een show in een fraai tuinhuis aan de Amsterdamse Kerkstraat tijdens de Open Tuinen, met een mooie selectie kunstenaars. We toonden daar voor het eerst een monumentaal werk van Mariken Wessels (lang voor haar grote doorbraak) en we presenteerden een bijzondere reeks bronzen van Heringa/Van Kalsbeek.

 

Heringa/Van Kalsbeek @ Open Tuinen Dagen, Amsterdam

In ING House, toenmalig hoofdkantoor van ING – aan de Amsterdamse ring maakten we bijna aansluitend op de Open Tuinen Dagen een presentatie met prachtig werk. Het waren allemaal pogingen om een nieuw publiek te vinden voor het kopen van kunst buiten de comfort-zone van de reguliere kunstwereld.

 

We Like Art @ ING House 2012 (foto Maarten Tromp)

In het verlengde hiervan maakten we een mediagenieke presentatie bij de Amsterdamse Bijenkorf. De Bijenkorf was ooit in de dagen van Benno Premsela een plek waar je de voorhoede van kunst en design kon vinden. Wij brachten met 2 lange wanden vol bijzondere fotografie, edities en objecten van toonaangevende kunstenaars die dagen weleer weer een beetje terug. 6 Weken lang zagen tienduizenden bezoekers de presentatie.

 

We Like Art @ de Bijenkorf 2013 (foto Maarten Tromp)

Na de Bijenkorf volgden 2 grote We Like Art Shows in 2013 en 2014 in het Machinegebouw van de Westergasfabriek. Telkens maakten we in samenwerking met galeries en kunstenaars goed bezochte verkooptentoonstellingen met betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars. Met veel verkopen aan beginnende kunstkopers. Missie geslaagd. We trokken hierin samen op met Mondriaan Fonds en ABN AMRO om de KunstKoop te promoten. Wij zijn al jaren fan van deze regeling en vinden het heel belangrijk dat incidentele kunstkopers bekend raken met de KunstKoop. Lees er meer over op onze KunstKoop pagina.

 

Start Buying Art @ Westergasfabriek 2014 (foto Arjen Veldt)

Na onze deelname in 2013 het NAI bij OBJECT Rotterdam waren we in 2014 present bij ART Rotterdam in de nieuwe Van Nellefabriek locatie, in de Theefabriek pakten we uit met een bomvolle presentatie met een waslijst aan goede kunstenaars. We werden bijna onder de voet gelopen zo druk was het. Ook nu was het de beproefde formule om elk werk van duidelijke prijsgegevens te voorzien – nog altijd tamelijk ongebruikelijk in de kunstwereld. Het publiek weet dit echter juist te waarderen.

 

We Like Art @ Art Rotterdam 2014 (foto Maarten Tromp)

Tijdens ART Rotterdam 2015 maakten we in het Schiegebouw in de Van Nelle weer een grote show met een waanzinnige line-up. De afwijkende vormgeving met zoals altijd de bijzonder gekleurde wanden van IJM Colour, de prijstransparantie en de gastvrije en inclusieve sfeer werkten weer uitstekend.

 

We Like Art @ Art Rotterdam 2015 (Foto Maarten Tromp)

December 2015 en januari 2016 waren we gastcurator in TETEM in Enschede. We beproefden daar een nieuw concept – een tentoonstelling met alleen maar werken op ansichtkaart en A3 formaat. Bovendien waren de werken niet voorzien van kunstenaarsnaam. Als kijker moest je vertrouwen op je blik. De prijzen waren met 100 en 500 euro zeer sympathiek. Graag maken we in Amsterdam nog een keer zo’n show want het blijkt dat veel kunstenaars het erg leuk vinden om speciaal een werkje te maken en de bezoekers raken – terecht – zeer hebberig.

 

SIZE MATTERS @ TETEM Enschede (foto Jesper Janse)

Afgelopen mei 2016 hebben we geëxperimenteerd met een eerste thema tentoonstelling – louter schilderkunst: LUST FOR LIFE, Painting Today. We lieten met de tentoonstelling zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking – dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries. LUST FOR LIFE gaf een levendige, extraverte en uitbundige introductie zijn op de schilderkunst van vandaag. De tentoonstelling werd goed bezocht, we hebben een mooie reeks werken verkocht waarvan een flink aantal met de KunstKoop van het Mondriaanfonds. Zoals al onze tentoonstellingen was LUST FOR LIFE alleen mogelijk door de nauwe samenwerking met belangrijke galeries en individuele kunstenaars.

 

LUST FOR LIFE, Painting Today (Foto Natascha Libbert)

 


LUST FOR LIFE, Painting Today @ Westergasfabriek 2016 (Foto Natascha Libbert)

 

We Like Art, Multiples & Editions @ ART Rotterdam – 9-12 februari 2017

 

In februari tijdens Art Rotterdam 2017 maakten we al weer voor de derde keer een fraai overzicht van edities en multiples van kunstenaars. Met meer dan 100 verkopen in 4 dagen was het weer een groot succes. Vele duizenden bezoekers kwamen over de vloer.

 

 

Op het Westergasfabriekterrein hadden we 3 maanden lang een tijdelijke ruimte van november 2017 tot februari 2018 kon je bij onze Pop-Up terecht voor edities van toonaangevende kunstenaars en wisselende solotentoonstellingen – met Scarlett Hooft Graafland, Marjolein Rothman, Berndnaut Smilde, Gijs Frieling en Job Wouters. Ook maakten we een enorm succesvolle editie van de Secret Postcard Sale, vlak voor een grote hit met honderden bezoekers en veel blije klanten.

 

Liquidation Totale, Gijs Frieling en Job Wouters (foto Natascha Libbert)

 

Pop-up @ Westergasfabriek 2018, met tijdelijk lichtkunstwerk van Niels Post (Foto Natascha Libbert)

Op Art Rotterdam 2019 hadden we een grote stand met onze collega’s van het Belgische Artlead. De roze wand met edities trok zeer veel belangstelling.

 

Art Rotterdam 2019 (foto Almicheal Fraay)

In 2019 maakten we een zomershow bij The Frozen Fountain.

Overzichtsfoto Frozen Fountain 2019, foto: Martijn Vonck

En in het najaar van 2019 de grote groepstentoonstelling Pick Me! Bij Collectie De Groen in Arnhem.

Art Rotterdam 2020

 

Deel dit op