Marielle Buitendijk – A4 in perspective (2012) – bijzondere multiple

Marielle Buitendijk is een van de initiatiefnemers van Malerei een tentoonstellingenreeks in Rotterdam bij het kunstenaarsinitiatief Het Wilde Weten. In negen intensieve weekendsessies werden daar solo-presentaties gemaakt van interessante schilders. Met de nadruk op traag kijken en het gesprek aangaan over het werk.

Komend weekend opent in de Nieuwe Vide in Haarlem Große Malerei een afsluitende tentoonstelling van dit project. We zijn heel benieuwd naar de combinatie van de werken in deze grote finale. Ga vooral kijken – het is beslist geen insider-feestje!

Van Marielle Buitendijk (1976, Hilversum) zagen we afgelopen februari op de RE: Rotterdam een kamervullende installatie van A4-tjes in steeds wisselend perspectief. Geweldig. De kunstenaar heeft 500 (!) keer een A4 geschilderd/gespoten op een stuk papier met linnenstructuur… maatje A4. Dit alledaagse vertrekpunt heeft geleid tot een fraai abstract totaalwerk: koel, speels, monomaan en lichtvoetig tegelijk.

Dus eigenlijk moet je niet moeilijk doen en er gelijk een stuk of wat kopen. Doen! Hoewel eerlijk is eerlijk 1 enkel werk ook uitstekend op zichzelf kan staan… we spreken uit ervaring.

Over Buitendijk schreven we al eerder. Ze heeft er net een artist-in-residence op zitten in Dresden (Dld). We zijn heel benieuwd naar het werk dat ze gaat tonen in Haarlem.

titel: A4 in perspective (2012)
techniek: acryl en spuitverf op papier met linnenstructuur
afmetingen: A4, een serie van 500
prijs: € 100,-  (excl. verzendingskosten)
verkoopinfo: We Like Art
kunstkoop: nee
fotograaf: Angel de la Rubia

Mail ons als je interesse hebt in beeldmateriaal van deze multiple: link. We sturen je graag een pdf.