Over ons

De wereld van de kunst is – helemaal als je voor het eerst overweegt om kunst te kopen – een moeilijk toegankelijke wereld. Toch is er fantastisch werk te zien, te beleven en te bemachtigen. Hoge kunst – lage drempels en het verlangen de zaak een beetje op te schudden dat is het uitgangspunt van deze site. We willen de vaak naar binnen gerichte kunstwereld voor jou ontsluiten en ons enthousiasme over kunst met jou delen.

Lust for Life installatie__MG_5986_NL_low res

Lust for Life, Painting Today, Westergasfabriek 2017

We Like Art Pop-Up @ Westergasfabriek

We waren begin 2018 gedurende 3 maanden te bezoeken in een tijdelijke ruimte op de Westergasfabriek. We maakten daar drukbezochte solotentoonstellingen met Scarlett Hooft Graafland, Marjolein Rotmann, Berndnaut Smilde en een duo tentoonstellinge met Gijs Frieling en Job Wouters. De Secret Postcard Show met meer dan 140 deelnemende kunstenaars was ook een groot succes.

 

Liquidation Totale met werk van Gijs Frieling en Job Wouters, onze laatste tentoonstelling in de pop-up @ Westergasfabriek 2018 (foto Natascha Libbert)

We Like Art Blog

We Like Art wil een nieuw publiek bereiken voor beeldende kunst door aanstekelijke besprekingen van kunstwerken. Over werk dat ons raakt en waar wij hebberig van worden. Graag informeren we je over beeldende kunst van hoge kwaliteit. Ook met een beperkt budget kun je geweldig werk kopen.

We brengen verslag uit vanaf de werkvloer van de kunstwereld met besprekingen van betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars, interviews, spannende video’s van atelierbezoeken en we signaleren tentoonstellingen waar we enthousiast over zijn.

 

foto: Arjen Veldt

Journalist Edo Dijksterhuis opent in 2017 Lust for Life, Painting Today in de Westergasfabriek foto: Arjen Veldt

We bestaan sinds 2010. We hebben ruim 15.000 bezoekers per maand die gemiddeld vrij lang blijven en heel wat verschillende pagina’s bekijken, dat is een score waar we trots op zijn! Ook krijgen we wekelijks veel mails van liefhebbers die informeren naar de beschikbaarheid van werken die we op het blog signaleerden.

Na bijna 7 jaar bloggen met een webarchief met slechts de mogelijkheid om te informeren naar beschikbaarheid, werd het tijd voor vernieuwing. Na een langdurig en uitgebreid onderzoek in 2015 in samenwerking met Danielle Frenken van de Universiteit Utrecht, waarbij vele kunstliefhebbers aan de tand zijn gevoeld, kwam duidelijk naar voren dat onze bezoekers graag direct willen kopen. Vervolgens hebben we een vernieuwde website met het blog en een webshop gelanceerd. Veel werken kunnen sinds enige jaren direct online aangekocht worden.

We realiseren vele honderden verkopen per jaar – via de webshop en na bezoek van onze klanten aan ons kantoor en onze presentaties.

 

We Like Art @ Art Rotterdam 2014

We Like Art @ Art Rotterdam 2014

We Like Art Shows

We Like Art maakt ook offline verkooptentoonstellingen. Eerder organiseerden we al bij Art Amsterdam, Art Rotterdam, de Bijenkorf en de Westergasfabriek goed bezochte shows met betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars. Telkens weer een groot succes, met veel verkopen aan beginnende kunstkopers, ervaren verzamelaars en bedrijfscollecties. Missie geslaagd. Hier zie je een overzicht van al onze tentoonstellingen. We trekken vaak samen op met Mondriaan Fonds en ABN AMRO om de KunstKoop te promoten. Wij zijn al jaren fan van deze regeling en vinden het heel belangrijk dat incidentele kunstkopers bekend raken met de KunstKoop. Lees er meer over op onze KunstKoop pagina.

 

we like art westergas 2013-foto-johan-nieuwenhuize

Start Buying Art, Westergasfabriek 2013

Blijf op de hoogte

Het handigste is als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief (onderaan deze pagina), die verschijnt gemiddeld zo’n 2 keer per maand. Wij mailen jou dan als eerste de informatie over nieuwe kunstwerken en edities.  Ook zijn we te volgen op Facebook, Twitter, en vooral op Instagram. Op deze Start Buying Art Tumblr zie je terugblikken naar onze We Like Art Shows.

 

We Like Art @ Westergasfabriek 09 2014 Foto © Maarten Tromp

Wie zijn wij?

Carolien Smit studeerde Kunst en Kunstbeleid in Groningen en werkte zeven jaar bij de AKZO Nobel Art Foundation. Ze heeft in die hoedanigheid de kunstwereld goed leren kennen. Sindsdien adviseerde ze bedrijfscollecties, particulieren, kunstenaars en galeries. Haar huis hangt van onder tot boven vol met kunst, waaronder heel wat We Like Art werk. (Carolien op Instagram)

Michiel Hogenboom is na een studie Bestuurskunde in Leiden naar de Rietveld academie gegaan. Zijn schilderijen zijn opgenomen in een flinke reeks particuliere- en bedrijfscollecties. Na een 10-jarig monomaan atelierbestaan als schilder heeft hij zichzelf een beetje opnieuw uitgevonden als inspirator voor de kunst. Toch pakt hij ook de kwast nog op, op zijn Tumblr en Instagram kun je zijn werk bekijken.

We Like Art @ Westergasfabriek 09 2014 Foto © Maarten Tromp

Carolien Smit & Michiel Hogenboom

Je kunt ons ook bezoeken op ons kantoor in Amsterdam: link.

Michiel en Carolien bij de opening van Pick Me! bij Collectie De Groen in Arnhem 2019.

Fotocredits headerbeelden van onze homepage: Almicheal Fraay, Johan van Nieuwenhuize en Natascha Libbert.

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: