5 Vragen aan Thijs Ebbe Fokkens

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Thijs Ebbe Fokkens.

ThijsEbbeFokkens_ForFutureReflections_2014_detail_web

Thijs Ebbe Fokkens, For Future Reflections (2014), hout, polystyreen, zand, neon, 27 x 27 x 27 cm, oplage 5, (deze editie is inmiddels uitverkocht)

Hoi Thijs, kun je iets vertellen over hoe deze werken tot stand zijn gekomen?

Ze ontstaan al doende en denkende en komen allebei voort uit een reeks ‘geconstrueerde ontdekkingen’; tekeningen, foto’s en installaties waarin ik het bestaan oproep van een situatie, een plek of gebeurtenis die niet specifiek benoembaar is.

Zowel For Future Reflections als Hole in One zijn kleine maquette-achtige opstellingen, voorstellingen op bescheiden formaat. Ze vormen een mooie aanvulling op mijn site-specific werk op grote schaal.

ThijsEbbeFokkens_Hole_in_One_2012_web

Thijs Ebbe Fokkens, Hole In One (2012), fotoprint op Epson papier op aluminium, satin coated, 80×64 cm, oplage van 10

Waarom kies je ervoor om deze werken te laten zien?

Ik vind het met name fijn om For Future Reflections hier te laten zien omdat het sterk verwant is aan de installatie die ik vorig jaar bij Momart in de garage van de Van Nelle Fabriek toonde; The Meeting of the Eye.

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

Er komen heel veel mensen kijken en kopen.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Ik was erg benieuwd naar Intersections, maar helaas kan ik deze editie zelf niet bezoeken omdat ik 3 februari naar Litouwen vertrek voor een residency van een maand.

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Een residency bij Nida Art Colony in Litouwen (februari), deelname aan DordtYart 2015 (april – september), naar Berlijn met Galerie Wit (mei) en een solo in Rotterdam bij Joey Ramone (juni).

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie: www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop

Portretfoto: Foto: Johan Nieuwenhuize.