Primeur: nieuwe website We Like Art Walls met Charlie Roberts

Tadaa! Een nieuw concept en een nieuwe site van We Like Art. Hadden we sinds een paar maanden ons hele archief al toegankelijk gemaakt met welikeartworks.nl. Vandaag lanceren we met trots een speciale mouse-over site

Welikeartwalls.nl. Wat is het idee? We maken tijdelijke presentaties op locatie – die permanent online zijn te bezoeken blijven.

De show is de start van een nieuw project om de kunstwereld op een aanstekelijke manier toegankelijker te maken. De Walls zijn namelijk ook te bekijken op de nieuwe site. Zo gaan online en offline presentaties hand in hand. Door te klikken op de werken zie je alle benodigde informatie per werk: click and buy van achter je computer.

Bekijk hier alvast de speels ingerichte wand met de aanstekelijke kunstwerken en –werkjes van Charlie Roberts. NB alle werken zijn inmiddels verkocht!

Roberts (1984, Kansas) werkt koortsachtig aan een aanstekelijk dichtbevolkt universum van freaks, geeks, muzikanten en kunstenaars. Zijn verzamelbladen van maatje miniatuur tot monumentaal zijn om totaal in te verdwijnen. Verrukkelijk. En betaalbaar, al vanaf  € 550,- heb je een Charlie Roberts in huis.

Afgelopen jaren soleerde deze nog jonge kunstenaar in Ba?lstad, New York, Santa Monica, Amsterdam en Amersfoort. Zijn humoristische, virtuoos knappe en obsessieve werk heeft inmiddels zijn weg gevonden naar menig museale en particuliere top-collectie. Kijk vooral naar de fijn gepenseelde details in gouache, het lijkt hem allemaal zo akelig makkelijk af te gaan…

IJsbrand van Veelen zei er het volgende over: “Zijn soms bijna manische verzamelkarakter wordt echter steeds met een sterk beeldende humor gerelativeerd. Voor de toeschouwer biedt zijn werk een amalgaam van visuele informatie, waarin diepgang en vermaak hand in hand gaan.

Op de Wall van Roberts hebben we een mooie selectie gemaakt van grote en kleine tekeningen, houtsnijwerk en een wonderlijke hoed met Mercedes-ster van zijn doorbraaktentoonstelling in Sonsbeek.

De aftrap van ons nieuwe project We Like Art Walls doen we graag samen met galerie VOUS ETES ICI. In hun spiksplinternieuwe galerieruimte (waar Amsterdam Drawing eerder plaatsvond) maken wij in december 5 Walls met toonaangevende kunstenaars. In de gastruimte kun je straks wanden zien van Ronald Ophuis, Merijn Hos en de kunstenaarsgroep Polly’s Picture Show. En in de galerieruimte deze Wall van Charlie Roberts en onze keuze uit de stal van de galerie, met onder andere Scarlett Hooft Graafland, Koen Taselaar en Martijn Schuppers.

Charlie Roberts en galeriehouder Hans Gieles

Het wordt een enorm spektakel dat we graag met je vieren. De We Like Art Walls Show @ VOUS ETES ICI is vanaf donderdag 29 november te zien. Zondagmiddag 2 december ben je van harte welkom voor een Pepernoten-borrel en zet zeker zondag 23 december in je agenda – want dan pakken we echt uit, met een WLA Kerstborrel waarbij al onze lezers van harte welkom zijn voor Christmas-drinks en bites. Kom gezellig je dertiende maand verbrassen!

Op www.welikeartwalls.nl lanceren we de komende weken de diverse Walls, stay tuned.

The Guesthouse @ Vous Etes Ici, Ms. Van Riemsdijkweg 41a, 1033 RC Amsterdam. Er is nog een extra reden om het pontje vanaf CS naar NDSM-werf te nemen. Destijds Design, vaste gast bij VOUS ETES ICI, maakt een presentatie met zeer betaalbare vintage design objecten in het kader van de december-kado maand.

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: