Een nieuwe We Like Art Wall met Polly’s Picture Show

Early Adopter: iemand die een bepaald product of een bepaalde technologie begint te gebruiken voordat de grote massa dat doet. Ruimhartig bieden we je de kans om een early adopter te worden, bekijk onze nieuwe We Like Art Walls site en klik met je muis op de kunstwerken voor alle info. Beter nog – ga tot een aankoop over en pronk later dat jij er bij was in het prille begin!

Nu nog mooier. Je kunt er in 2 opzichten vroeg bij zijn want we presenteren vandaag een nieuwe Wall van een stel jonge kunstenaars aan de start van hun carrière. Kijk – het is altijd mogelijk om in te haken op bekende namen, kunstenaars die al een poosje aan de weg timmeren. Maar ben je echt avontuurlijk ingesteld dan zoek je onder de radar naar nieuw talent, de grote namen van de toekomst. Wij helpen je graag een handje.

Polly’s Picture Show is een gezelschap van jonge kunstenaars dat in wisselende samenstelling heel ondernemend en pro-actief een eigen podium organiseert. Gemeenschappelijke noemer: bouwjaar begin jaren tachtig en de Rietveld academie in Amsterdam. Shows en presentaties onder andere onlangs nog bij de Kunstvlaai, in het voormalige Filmmuseum in het Vondelpark, bij Offprint tijdens Unseen en Offprint Parijs. Een energieke club jonge kunstenaars met een voorname focus op fotografie en onderzoek. Polly’s Picture Show is een gemeenschappelijk initiatief van Anne Huijnen, Isabelle Wenzel, Suzanne Posthumus and Anna de Jong.

Wij zagen hun werk al op diverse plekken en raakten onder de indruk van de power, intrigerend werk en zelfwerkzaamheid, super! Toen we een aantal Walls gingen maken bij VOUS ETES ICI dachten we dan ook onmiddellijk aan Polly. En wow, wat een fan-tas-tische Wall hebben ze gemaakt. Meer een floor dan een Wall misschien. Check hem hier.

Voor de gelegenheid zijn er naast de vaste Polly gangmakers nog een aantal introducés aan toegevoegd. Hier de deelnemers kort en bondig op een rijtje:

Isabelle Wenzel is voor onze lezers misschien de meest bekende naam. Ze kwam hier al verschillende keren voorbij en wij zijn gewoon zwaar fan van haar werk. De Duits/Engelse Liam Tickner, geboren in Hannover opgeroeid in Berlijn, toont een aantal fotocamera’s in perspex gegoten uit de serie Oldish. Op een draaiend plateautje staan de camera’s als onbereikbare consumer-goods te fonkelen.

Nora Halpern toont een viertal heerlijke collages van zwembaden met aardappel, absurde werken die toch logisch ogen. Check hier op Vimeo een mooi portret uit de tijd dat ze nog student was op de Rietveld. Noel Loozen laat 2 grote foto’s zien van een buigende figuur in een wonderlijk zachte kleurstelling. “Leaning or bending’ is a study about the wish to undo time, to reverse decay and to (re)bend the course of events, while at the same time showing the impossibility of representing that reconstruction of time.”

Gaël Odilon Paccard toont 3 ongerijmde stillevens – superwerk, check de hele serie hier. Van Anna de Jong zie je 2 werken (1 gespiegeld) uit haar serie Solitary Man, een mooie mash-up tussen western en betondorp. Voor de serie Situations waarvan Anne Huijnen 3 foto’s laat zien. Moet je echt even surfen naar de 11 video’s haar site. Je ziet dan dat de serie gaat over een ouder stel in een duidelijk geënsceneerde huishoudelijke setting dat alledaagse handelingen uitvoert. Er is iets gaande. Te zien is hoe gewone huishoudelijke situaties niet zijn wat ze lijken te zijn.

Dana Slijboom tenslotte maakt heerlijk werk: vaak idiote nogal ontspoorde collages – normaal op groot formaat met een rafelig DIY randje – hier 2 zeer vriendelijk geprijsde zeefdrukken. Check het werk op de Wall.

Kom je komende zondag de Polly Wall (en de 5 andere Walls en veel ander moois) bekijken bij de Kerstpakkettenborrel bij VOUS ETES ICI? Leuk als je komt buurten!

[portfolio_slideshow navpos=disabled]

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: