Bekijk de nieuwe Wall van May Heek

hoofdbeeld

Yes! Daar is weer zo’n heerlijke nieuwe interactieve Wall op onze site welikeartwalls.nl! En wel de studiowand van May Heek – bij wie we komende zaterdag te gast zijn. Op ons verzoek maakte de jonge fotograaf een muurinstallatie met een flink overzicht van haar werk. Klik op de werken op de Wall en zie dat je al vanaf € 225,- een geweldig werk van Heek kunt aanschaffen.

May Heek heeft een scherp oog voor de rijkdom van het onnadrukkelijke en de kleurenpracht van grijzen. Over haar inzoomportretten van duiven – Colombidae – zegt ze bijvoorbeeld: “Duiven vallen op vanwege hun egale grijze kleur, maar als je je concentreert op het patroon van de veren op de borst, onthullen ze een overgang van miljoenen kleurtinten.”

Wij vinden de knisperende stofuitdrukking van haar aluminiumfoliewerken weergaloos, als een late frisse kubistische meester. Ook maakte ze bijvoorbeeld een hemelse foto (C&T&S, Shading) van de beschermlaag aan de bovenkant van haar autoruit. De foto lijkt met de computer te zijn gemanipuleerd tot een hard-core abstract werk van knalblauw en een verloopje van zwarte stippen. Toch is dit beeld (ook) een weergave van een zeer herkenbaar stukje alledaagse werkelijkheid.

We hebben al aardig wat We Like Art volgers die meegaan komende zaterdag (link) naar de studio van May Heek, er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de liefhebber. Je bent van harte welkom! Meld je aan via carolien@welikeart.nl en we mailen je de praktische info.

Hier vast als opwarmer een reeks making-of foto’s. Lees hier een leuk interview met Heek: link.

[slideshow_deploy id=’6642′]

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: