We Like Art @ Art Rotterdam – 4 vragen aan Isabelle Wenzel

Isabelle Wenzel zie je bij ons online met enige regelmaat voorbij komen. En bij vrijwel al onze shows is ze present. Waarom? We zijn dol op haar werk. Wenzel is bij Art Rotterdam ook vertegenwoordigd in de tentoonstelling van jonge talenten van het Mondriaan Fond: Prospects & Concepts. Op de tentoonstelling is werk te zien van de beeldend kunstenaars die in 2012 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière. Met 92 deelnemers in een enorme loods belooft dat dit jaar een flink spektakel te worden. Van 11 van de jonge kunstenaars waar veel van verwacht wordt tonen wij ook werk in onze show. Waaronder deze 2 foto’s van Isabelle Wenzel. We vroegen Isabelle naar haar werk.

Isabelle-Wenzel-Backward

Isabelle Wenzel, Backward_1_W_2013, edition of 5, 100 x 80 cm, framed

1. Hoi isabelle, kun je ons iets vertellen over hoe deze 2 foto’s tot stand zijn gekomen?

I’m currently busy with a new body of work that explores the human body within a figural moment, so that it appears like a still life an object or as a sculpture. Both images are part of this new series. With a simple method I transform the human body into something else.

In both cases I’m the model and the photographer at the same time.  I was wearing a blouse, skirt, tights and shoes I picked from my stock, pressed the self-release on my camera, ran into position and hold a posture till it clicks. For Backward_1_W_2013 it took me 102 tryouts to get to my final image. Sometimes I get muscle ache from doing the same movement over and over again.

Forward_1_A_2013 was done doing a session for Riveted TV. My only prop was a flowery pant skirt that helped me to transform into a very nice surreal form.

2. Heb je jezelf beperkingen gesteld door de oplage, de maat of door de prijs. Zo ja, welke?

Both have: edition of 5, 100 x 80 cm framed

Wenzel-forward

Isabelle Wenzel, Forward_1_A_2013, edition of 5, 100 x 80 cm framed

3. Wat maakt deelname aan de We Like Art show @ Art Rotterdam aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

I think it’s a great opportunity to show what I do. Specially ‘cause it reaches such a broad audience and then I certainly enjoy being presented together with so many good artists.

4. Denk je dat je zelf hebberig gaat worden van een kunstwerk van een collega-kunstenaar uit deze tentoonstelling?

(zie: http://startbuyingart.tumblr.com/kunstenaars)

It depends, I can’t say yet. But if you fall in love with something, what shall you do, you have to go for it! So let’s see.

 • Isabelle Wenzel

  Backward_I_W_2013 (2013)
  € 1787,-

 • Isabelle Wenzel

  Forward_1_A_2013 (2013)
  € 1500,-

 • Isabelle Wenzel – Figure 5 (2012)

  Isabelle Wenzel (Wuppertal, Duitsland, 1982) bespraken we al eerder op ons blog. We zijn fan sinds haar eerste serie werk vers van de Rietveld academie. Haar werk is te zien bij de presentatie van Seelevel Gallery binnenkort op de nieuwe fotobeurs Unseen in de Westergasfabriek. De verwachtingen zijn hooggespannen. Zowel voor de beurs, die als target heeft een nieuw koperspubliek te vinden voor fotografie – als voor het nieuwe werk van Wenzel.

  Lees verder: Isabelle Wenzel – Figure 5 (2012)
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: