5 Vragen aan Marjolijn Mandersloot

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Marjolijn Mandersloot.

marjolijn-sparren

Marjolijn Mandersloot, Sparren (2014), brons, 21 en 19 cm hoog, oplage 8

Hoi Marjolijn, kun je iets vertellen over hoe deze werken tot stand zijn gekomen?

Ik vond deze werken een mooie combinatie van boom, beest en titel. In mijn werk vormen mens- en dierfiguren een belangrijke inspiratiebron, ze dienen vooral als metafoor. Elk beeld lijkt een fabelachtig acteertalent te hebben. Door lichaamshouding en materiaaluitdrukking ontstaan unieke karakters die je niet onberoerd laten. Het weglaten van details, opblazen van proporties of uitlichten van figuurdelen zorgt voor een aangename verwarring of vaak een glimlach.

Waarom kies je ervoor om deze werken te laten zien?

De fragiele bronzen boompjes vormen een mooi contrast met de robuuste figuren. De beelden hebben iets dubbelzinnigs en door de titel krijgen ze een humoristische twist.

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

Het concept van We Like Art, het aanbieden van werk van toonaangevende kunstenaars voor betaalbare prijzen, spreekt mij erg aan. Vorig jaar vond ik de tentoonstelling van WLA erg geslaagd. Ik heb toen een mooi werk van Maria Roosen gekocht. Leuk om dit jaar zelf mee te doen en mijn werk te tonen aan een breed nieuw publiek.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Art Rotterdam moet je niet missen, het is de interessantste kunstbeurs van Nederland. De Van Nellefabriek is een prachtige locatie. Ook leuk; dit jaar doe ik tijdens de Art Rotterdam Week mee aan de No Walls Expo in de Fenixloods. Dat is een grote sculpturententoonstelling van Nederlandse en Vlaamse kunstenaars.

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

De opdracht Grasduinen uitvoeren. Dit wordt een 5 meter lang landschappelijk beeld in de vorm van een luierend konijn. Het wordt gemaakt van kunstgras en komt op het dak van de nieuwe bibliotheek in Almere.

Verder ga ik weer een nieuw beeld maken voor het Franse modehuis Hermès. Uitgangspunt is het ‘upcyclen’ van restmateriaal, zoals overgebleven stukken leer. Het werk wordt weer een samenwerkingsproject met hun leerbewerkers. En natuurlijk nog veel andere plannen!

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie: www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop