Interview met Lon Godin

In aanloop naar de tentoonstelling Lust for Life, Painting Today vragen we een aantal van de deelnemende kunstenaars naar het werk dat zij gaan tonen. Dit keer graag je aandacht voor Lon Godin. Godin studeerde in 1986 af aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Haar werk was is met grote regelmaat te zien geweest bij haar vaste galerie R&R Reuten in Amsterdam. De vaak monumentale werken van Godin blijven als nabeelden op je netvlies hangen, grote indringende doeken die aan de wand zinderen van power.

GodinLon2012Lumen2-web

NM – Lumen (2012), olieverf op linen, 230 x 150 cm,

Ha Lon, welke werken van jou zijn er straks in de tentoonstelling te zien?

Ik laat twee schilderijen zien: NM – Lumen en NM – Lumen – Fringe. Het zijn een grote en een kleine uitsnede van een immense denkbeeldige werkelijkheid. NM in de titel staat voor Nature Morte, het werk gaat over de natuur. De natuur hier opgevat als een constante dynamische transformatie.

GodinLon0170

NM – Lumen – Fringe (2012), olieverf op linen, 30 x 40cm

Wat betekent schilderen en de schilderkunst voor jou?

Schilderen is de basis van al mijn werk. Ik maak ook fotowerken, lichtobjecten en animaties, maar ook in die media staat het schilderen centraal. Het schilderij geeft je de mogelijkheid je aan alle natuurwetten te onttrekken. ‘Ruimte’ daar waar het vlak is en ‘beweging’ in stilstand te kunnen laten zien, maakt het schilderij voor mij het optimale medium om me uit te drukken.

Hoe ziet jouw gemiddelde atelierdag er uit?

Mijn schilderijen komen bijna altijd in één sessie tot stand. Bij grote werken kan dat soms een sessie van wel 14 uur zijn. Dat is echt uitputtend, maar de reeks handelingen die ik uitvoer op het doek moeten in één vloeiende beweging gemaakt worden. Ik werk zonder muziek of andere afleiding. Na een periode van werken is het atelier meestal een volledige chaos. Ik moet dan weer eerst orde scheppen om verder te kunnen werken.

LonGodinExpo

Hoe vind je het dat je werk straks te zien is samen met 60 collega-schilders?

Ik ben voornamelijk heel benieuwd naar al die schilderkunst die bijeenkomt. Ik verwacht een enorme verscheidenheid en vraag me af hoe de afzonderlijke werken elkaar beïnvloeden.

Lust for Life heet de tentoonstelling – kun je je daar in vinden?

Ik geloof dat kunst maken en kunst tonen sowieso van grote levenslust getuigd.

Heb je nog mooie plannen voor de komende tijd?

Ik ben bezig met een serie monumentale schilderijen.

PortretLonGodin

Lon Godin – binnenkort te zien dus bij Lust for Life in de Westergasfabriek. We willen met de tentoonstelling laten zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat: alive and kicking – dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Schermafbeelding 2016-03-16 om 10.29.29

Lust For Life, Painting Today | 21 – 24 april

Locatie: Westergasfabriek, Machinegebouw, Pazzanistraat 8, Amsterdam

Openingstijden: Donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 april 2016 geopend van 11.00 tot 19.00 uur, entree 5 euro. Niet in de rij staan? Voor online tickets klik hier.

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Westergasfabriek, JurLights, IJM Colour, Budweiser Budvar en alle galeries en kunstenaars.

  • Terugblik op LUST FOR LIFE, Painting Today

    Vorige week van 21 tot en met 24 april kon je in het Machinegebouw van de Westergasfabriek de pop-up tentoonstelling LUST FOR LIFE, Painting Today bezoeken. We lieten met de tentoonstelling zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking – dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries.

    Lees verder: Terugblik op LUST FOR LIFE, Painting Today
  • Kom naar LUST FOR LIFE, Painting Today @ Westergasfabriek

    De tentoonstelling LUST FOR LIFE is heel fraai geworden – een uniek overzicht van schilderkunst anno 2016. Erg leuk als je komt kijken in het Machinegebouw van de Westergasfabriek. We zijn vandaag, zaterdag en zondag open van 11 tot 19:00 uur.

    Lees verder: Kom naar LUST FOR LIFE, Painting Today @ Westergasfabriek
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: