Update Start Buying Art @ Westergasfabriek

17august

Over ruim 2 weken opent onze tentoonstelling met betaalbaar werk van 100 toonaangevende kunstenaars. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om er een bijzondere show van te maken. We willen geen beurssfeer maar een ontspannen en feestelijke setting waarin de kunst goed tot zijn recht komt. In het oude industriële pand maken we een hele reeks wanden die net als bij onze presentatie in de Amsterdamse Bijenkorf voorzien is van de fantastische matte latex van IJM Colour. We hebben samen met Astrid Ruckert van IJM een spectaculair kleurenpalet uitgezocht voor de show. Benieuwd naar wat ze maken bij IJM Colour? Hier achter deze link een indruk.

17augusta

In de sfeervolle zijkapel komt de catering van het exotische Raïnaraï, de nomadische keuken van Algerije. Laurent Med Khellout is de chef – je kent hem misschien wel van de Lauriersgracht en het zwaar-relaxte restaurant op het Westergasterrein – met die prominente vuurplaats op het terras. Straks drink je bij ons een Libanees biertje of een heerlijk wijntje, arabische koffie of verse munthee en eet je Mezze, huisgemaakt brood met lekkers en heerlijke soepen aan een meterslange tafel.

Ook leuk, hoofdsponsor ABN AMRO doet een aardige geste. Als bezoeker maak je kans op een kunstwerk naar keuze uit de show. Tip van de sluier: wel komt het op je eigen vaardigheid aan… Lees trouwens bij de ABN AMRO hoe ze enthousiast de tentoonstelling bij hun klanten onder de aandacht brengen: www.abnamro.nl/kunstkoop.

De KunstKoop van het Mondriaan Fonds is het vertrekpunt van de presentatie. Vrijwel alle werken in de show zijn te koop met deze sympathieke regeling: lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente. We willen de KunstKoop onder de aandacht brengen van een groot en nieuw publiek.

Het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de kunstenaars en het werk dat ze vaak speciaal voor de tentoonstelling gemaakt hebben. Nog steeds komen er nieuwe werken binnen. Het is voor ons achter de schermen een en al voorpret. Nergens zag je eerder zoveel goed en betaalbaar werk bij elkaar: van gearriveerde kunstenaars en aanstormend talent. En het mooie is dat je niet zoals gewoonlijk best een beetje assertief hoeft te zijn om achter de prijs te komen – galeriehouder aanschieten, informeren naar de prijslijst – je kent dat wel. Alle werken zijn namelijk duidelijk geprijsd. Zelfs de maandelijkse afbetalingstermijn staat vermeld als je overweegt een werk met de KunstKoop te kopen. De mensen van We Like Art lopen rond om je verder te helpen als je interesse hebt.

Charlotte Dumas, We Like Art

Op onze speciale Tumblr – startbuyingart.tumblr.com – laten we regelmatig updates zien van werk dat straks te zien zal zijn. Ook zie je hier een lijst met alle 41 deelnemende galeries. Hou die site in de gaten!

Nog even de data. Je bent van harte welkom van donderdag 5 t/m zondag 8 september 2013 van 11 uur tot 19:00 uur. De entree is 5 euro. Westergasfabriek, Machinegebouw, Pazzinistraat 8, Amsterdam, locatie op Google Maps.

Start Buying Art wordt mogelijk gemaakt door: ABN AMRO, Mondriaan Fonds, Westergasfabriek, IJM Colour, Profilex Lijstenmakers, Kunstbeeld en WeTransfer.