5 Vragen aan Nadine Stijns

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Nadine Stijns.

Nadine-Stijns-Balikbayanbox_contentIV

Nadine Stijns, Balikbayan Box Content III and IV (tweeluik) (2013), Ultrachrome print on aluminum, (2x) 32 x 32 cm, oplage 10, ism galerie LhGWR

Hoi Nadine, kun je iets vertellen over hoe dit werk tot stand is gekomen?

Dit tweeluik is onderdeel van het project ‘A Nation Outside A Nation’, een project over Filipijnse arbeidsmigratie, dat eerder te zien was bij LhGWR in Den Haag en in het Stedelijk Museum Amsterdam. De afgelopen 3 jaar heb ik aan dit project gewerkt en de levens van (ongedocumenteerde) Filipijnse huishoudelijk werkers in Nederland gevolgd. Een onderdeel van het project zoemt in op de producten en goederen die naar de familie thuis gestuurd worden via de zogenoemde balikbayan box. Dat kunnen luxe goederen zijn als tv’s, merkkleding en -schoenen maar ook producten die voorzien in basisbehoeften zoals de werken in de We Like Art tentoonstelling.

Nadine-Stijns-Balikbayanbox_contentIII

Waarom kies je ervoor om dit werk te laten zien?

Tot nog toe waren deze beelden alleen in de presentatie van het totale project te zien, maar je zou deze foto’s ook heel goed als een op zichzelf staand werk kunnen beschouwen.

Nadine-Stijns-Balikbayan-Box-Content-3&4

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

We Like Art biedt een laagdrempelig podium aan kunstliefhebbers om met een verscheidenheid aan kunstenaars bekend te raken.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Vorig jaar was ik aangenaam verrast door de grote diversiteit van de getoonde kunst zowel in vorm als ook inhoudelijk. Ik hoop ook dit jaar weer geïnspireerd te raken door de beurs.

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Ik werk altijd aan lange termijn projecten, het komende half jaar zal ik het project ‘A Nation Outside A Nation’ afronden en me richten op aankomende exposities.

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds en ABN AMRO om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

We Like Art @ Art Rotterdam 2015,
Foto Maarten Tromp

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
NB Gratis toegang

De line-up met 100 kunstenaars bekijk je hier:  www.startbuyingart.tumblr.com

Meer informatie over de KunstKoop: www.abnamro.nl/kunstkoop en www.dekunstkoop.nl