De Kunstmeisjes vallen voor SPAM

We Like Art en De Kunstmeisjes vinden elkaar in een zelfde opvatting, kunst hoeft niet moeilijk te zijn, en al helemaal niet elitair. De Kunstmeisjes duiken elke maand in onze website en lichten hun favoriete kunstwerken uit. Hierbij weer een warm aanbevolen tip van de Kunstmeisjes. Welk werk zouden ze zelf wel aan de wand willen?

De Kunstmeisjes geven wekelijks – met een kritische blik – tips voor tentoonstellingen op hun website, Instagram en Facebook. Speciaal voor We Like Art spitten ze elke maand onze collectie door en kiezen ze hun favoriet. Waarom zouden zij dit werk het liefst aan hun eigen muur zien? Deze week zijn dat de ‘On Spam’ werken van Niels Post!

Niels Post, ‘On Spam, Random Mail #11, 2017

Would you like to lose weight and win money? It’s simple and easy. Click on the link and give us your information. We’ll get back to you with an unique code to enter the winning machine!”

Je herkent ze meteen: spam-teksten. Sinds het ontstaan van het internet en het creëren van ons eigen e-mailadres heeft iedereen er wel eens eentje binnen gekregen. Een fantastisch aanbod dat altijd to good to be true is. Want zeg nu zelf, wie wil er nou niet slapend rijk worden? En daarvoor moet je alleen eerst even geld naar een prins in een al dan niet bestaand land over te maken. Easy does it.

Niels Post, ‘On Spam, Random Mail #017

Het werk van Niels Post bestaat uit teksten die veel voorkomen in dit soort spam mails. Hij verzamelt ze al jaren en kiest de leukste uit voor zijn On Spam-serie. Post zaagt letters uit hout waarmee hij vervolgens de teksten mee “na-schrijft”. Voilà, spam op je muur.

Niels Post, ‘On Spam, Random Mail #01

Bij een editie van 25 gaat het normaal gesproken om 25 stuks van hetzelfde kunstwerk. Deze serie bestaat echter uit 25 unieke werken, elk een eigen zin. Zo kun jij een quasi-aanlokkelijke zin uitkiezen die je het meest aanspreekt, bijvoorbeeld ‘Play the Powerball’ of ‘Gotta be in it to win it!’. Op het moment dat je de spam-teksten uit hun oorspronkelijke context haalt (jouw overvolle mailbox) en in een volledig nieuwe omgeving plaatst (jouw overvolle woonkamer), krijgen de zinnen een geheel nieuwe betekenis. Misschien word je zo niet van je geld afgetroggeld, maar krijg je er wat morning motivation door: Gotta be in it to win it!

Niels Post, ‘On Spam, Random Mail #014

Wat wij zo leuk en interessant vinden aan het werk van Niels Post, is dat het een inkijkje in de kunstenaarspraktijk geeft. Post kiest voor zijn werken dingen die wij als vanzelfsprekend beschouwen of achteloos in onze digitale prullenmand werpen. Hij doet vervolgens het tegenovergestelde: hij brengt de teksten met veel ambachtelijkheid in de fysieke wereld. De metamorfose had niet groter kunnen zijn: van spam naar art.

Tekst: De Kunstmeisjes

Niels Post, ‘On Spam, Random Mail #03

Over de On Spam, Random Mail serie:

Dit zijn unieke tekstwerken bestaand uit een reeks van 25 samenhangende teksten. De letters zij handgemaakt van populierenmultiplex en beits. De werken variëren in grootte, circa 40 cm breed x 38 cm hoog x 0,9 cm dik. De werken zijn gesigneerd en genummerd op een bijgeleverd certificaat. Ze worden geleverd met een duidelijke ophanginstructie.

Of helemaal leuk – de kunstenaar kan het werk tegen een kleine vergoeding bij je thuis of kantoor komen plaatsen.

 

 • Niels Post

  On Spam, Random Mail #1/25, (2017)
  € 350,-

 • Nieuw: De Kunstmeisjes kiezen voor fonkelende sterrennacht

  Hoe leuk is dit? Een nieuw jaar en een nieuwe 'rubriek'! Een monthly item. Een column. Wij zijn fan van De Kunstmeisjes. Ze zijn niet meer weg te denken uit de wereld van hedendaagse kunst. Op hun blog schrijven ze op een geweldig aanstekelijke manier over de kunstwereld, over welke exposities je niet mag missen. Elke maand doen ze verslag in ELLE. En lukt het je niet om naar die ene beurs in Nederland of in het buitenland te gaan, geen punt! Loop met De Kunstmeisjes mee via Insta-stories. Wij, We Like Art en De Kunstmeisjes, vinden elkaar in een zelfde opvatting, kunst hoeft niet moeilijk te zijn, en al helemaal niet elitair. Vanaf nu duiken zij elke maand in onze website en lichten hun favoriete kunstwerken toe.

  Lees verder: Nieuw: De Kunstmeisjes kiezen voor fonkelende sterrennacht
 • NIELS POST – nieuwe handgezaagde [SPAM] werken

  We zijn al een poos weg van de muurteksten van Niels Post. Voor een presentatie in Chicago maakte hij een reeks van 25 houten tekstwerken die hij opviste uit zijn Spambox. Het is zogenaamde ‘comment spam’, tekst die wordt achtergelaten in de commentaar secties van websites en die de suggestie wil wekken dat er iets gezegd wordt over het onderwerp in kwestie. Wij tonen op We Like Art een reeks van 25 recente spam werken.

  Lees verder: NIELS POST – nieuwe handgezaagde [SPAM] werken
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: