Harry Markusse – 2 nieuwe edities

Harry Markusse is een kunstenaar die op talloze plekken opduikt op het moment. Zijn loeistrakke schilderijen lijken wiskundig precies en speels tegelijk. Steeds is er heel uitgekiend met tape en verf een reeks van schilderkunstige stappen gemaakt. Het resultaat - werk op papier en op doek - intrigeert en dwingt tot lang kijken.

We vroegen aan Harry of hij voor ons een speciale editie wilde maken. We zijn blij met het resultaat. Hij heeft een waanzinnige mooie piezografie gemaakt van twee werken. Deze zijn op aluminium met ophangsysteem geplakt, volledig hangklaar om bij jou thuis van de wand te knallen. We vroegen Harry een heleboel vragen over zijn manier van werken en zijn atelier. Dat interview kun je lezen op deze pagina. Over zijn edities vertelde hij ons het volgende.

Begin 2015 ontdekte ik een driehoekige vorm in mijn werk die ik zo interessant vond dat ik besloot een tijd lang alleen met een driehoekige vorm te schilderen. Ik schilderde drie grote zwart/wit werken waarvan ik er uiteindelijk één heb weg gedaan. Van de twee die overbleven is er van een van de werken een hele serie ontstaan en het andere werk is altijd zelfstandig gebleven.

Triangle Series (2015-2016), 57,7 x 42,5 cm, Piezografie print, oplage 20, 300gr Hahnemühle paper mounted on aluminium

Wat mij bleef fascineren aan het eerste werk dat ik schilderde uit de serie is dat ik het gevoel had dat ik nog niet was uitgespeeld, ik zag meer mogelijkheden om verschillende composities te maken. Elk werk kreeg zijn eigen karakter en was anders geschilderd dan alle andere werken in de serie. In de serie gaat het mij vooral om herhalingen en oneindigheid.

Het is een soort patroon dat zich blijft uitvergroten, het stopt binnen het kader van het werk maar in gedachten kan dit zich blijven herhalen. Dat laat ik ook zien door tot aan de randen door te schilderen. Er ontstaat ruimte, en door herhalingen ontstaan er ritmes in de werken waardoor er weer een bepaalde dynamiek ontstaat. Kleuren en formaat gaan intuïtief.”

Eind 2016 schilderde ik voor het eerst geblokte streepwerken. Hier is een heel proces aan voorafgegaan . Maar waarom ik de driehoekwerken en het geblokte streepwerk goed bij elkaar vind passen en ze daarom samen laat zien, is omdat de blokserie eigenlijk over het zelfde gaat als de driehoekserie maar dan met een heel ander uiterlijk. In het nieuwe werk gaat het mij namelijk ook over herhaling, ritme, en ruimte.

Het kenmerkende van de nieuwe serie is dat het een driedimensionaal uiterlijk heeft en het bevat vaak veel kleur. Maar toch blijft het voor mij weer een oneindig beeld. In beide werken zitten kleine imperfecties, dit komt omdat ik op het doek ontdek. Ik maak geen voorstudies of schetsen ik begin direct op het doek en in dit geval op het papier. Hierdoor blijven kwaststreken, kapotgetrokken verf, oneffenheden etc. zichtbaar maar zijn van een afstand niet te zien. Dit zit in al mijn werk, zie het als mijn handschrift

Untitled (Block Painting) (2016), 57,7 x 42,5 cm, Piezografie print, oplage 20, 300gr Hahnemühle paper mounted on aluminium

Harry Markusse ontving onlangs van het Mondriaan Fonds de bijdrage Jong Talent en was te zien als genomineerde bij de Koninklijke Prijs voor de Schilderkunst, ook had hij exposities bij onder meer Museum Belvedere, Ron Mandos, Galerie Bart, Galerie Helder en PS Projectspace. En je kan zijn werk bij ons gezien hebben in de Westergasfabriek bij LUST FOR LIFE. Hij studeerde in 2013 af aan de Academie Minerva in Groningen.

BESTEL DEZE WE LIKE ART EDITIE

Reserveer bij ons deze bijzondere en scherp geprijsde editie van Harry Markusse, Triangle Series en Untitled (Block Painting), beide werken zijn ophangklaar. 

Je bent van harte welkom om het werk te komen bekijken op ons kantoor (Leliëndaalstraat 4, Amsterdam). Ook tonen we deze edities in onze presentatie op Art Rotterdam.

 

 

 

 

 

 

 • Harry Markusse

  Untitled – Block Painting (2016)
  Uitverkocht

 • Harry Markusse

  Triangle Series (2015-2016)
  Uitverkocht

 • We Like Art, Editions & Multiples op Art Rotterdam 2017

  Na twee succesvolle presentaties in 2014 en 2015 zijn we er weer bij op Art Rotterdam met Editions & Multiples. Zoals je van ons gewend bent richten we ons op een nieuw publiek van potentiële kunstkopers, van 9 t/m 12 februari 2017 in de Van Nellefabriek. Alle werken in de show zullen geprijsd zijn tussen € 100,- en € 2.000,-.

  Lees verder: We Like Art, Editions & Multiples op Art Rotterdam 2017
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: