THEO JANSEN – nieuwe fossielen – portret Kunstuur

Heb je de uitzending gezien met het portret van Theo Jansen bij Kunstuur? Presentator Lucas de Man bezoekt Theo Jansen in zijn ateliers en brengt een bezoek aan de Verbeke Foundation in België waar een aantal Strandbeesten staan opgesteld.

Het is een mooie uitzending over een bijzondere kunstenaar, zeker het terugkijken waard. Dat kan achter deze link. Theo Jansen werkt aan een oeuvre dat zich het beste op het strand laat zien. Met eenvoudige PVC elektriciteitsbuizen als voornaamste ingrediënt maakt hij grote kinetische machines. Voorwereldlijk ogende wezens die door de wind bezield raken en elegant over het strand bewegen. Op de kunstenaarspagina lees je een interview: link.

Theo streeft zelfredzaamheid van de Strandbeesten na, volgens hem zouden ze zelfstandig in kuddes op het strand moeten kunnen voortleven. Een droom, een utopie?, Theo is er dagelijks mee bezig.

Wij schreven al eerder over Theo Jansen en zijn al jaren bewonderaar van zijn werk. En met ons vele lezers getuige de grote reeks fossielen die we eerder van Theo Jansen verkochten aan liefhebbers. Voor een bescheiden bedrag heb je een fragment van een Strandbeest in huis. Mooi geplaatst in een kistje met de bijbehorende naam van het Strandbeest in kwestie. Het pvc lijkt op uitgebleekte beenderen. De fragmenten komen van de ateliervloer en hebben dienst gedaan in testen voor de Strandbeesten.

We hebben nu weer een nieuwe reeks beschikbaar. De fossielen zijn te bekijken in onze pop-up ruimte in de Westergasfabriek, je bent van harte welkom om ze te komen bekijken. Je kunt de werken ook online aankopen. Zie de werken in onze webshop, onderaan deze pagina. Goed om te weten, er zijn binnenkort ook een aantal extra grote fossielen beschikbaar, in extra fraaie lijsten. We hebben momenteel 1 exemplaar om je te laten zien in onze pop-up. Wil je op de wachtlijst voor deze grote fossielen stuur ons dan een mailtje: link.

Fossilium Frangeretur Switch 2016.045
Materiaal: pvc-buis, tiewrap, polyurethaan
Omschrijving: knak zenuw
Afkomst: Modularius

Fossilium Parva Nervi Convertur-II 2016.100
Materiaal: pvc-buis, tiewrap, polyurethaan
Omschrijving: kleine omkeerzenuwcel
Afkomst: Rectus

Foss Sellam Columbae Ordis-III 2016.119
Materiaal: pvc-buis, pvc
Omschrijving: Kruk met doken III
Afkomst: Ordis

Foss Vinculum-II 2016.131
Materiaal: pvc-buis, tiewrap
Omschrijving: wielstuk
Afkomst: Animaris Circodentis

Fossilium Toothwort Geneticus-V 2016.138
Materiaal: pvc-buis, afplaktape
Omschrijving: schoepwortel Geneticus
Afkomst: Animaris Geneticus

Fossilium Triggering Umerus XV 2016.145
Materiaal: pvc-buis tiewrap
Omschrijving: schouderaandrijving
Afkomst: Umerus

Fossilium Triggering V 2016.155
Materiaal: pvc-buis, tiewrap
Omschrijving: Schouderaandrijving 5
Afkomst: Umerus

Fossilium Toothwort Geneticus-VI 2016.157
Materiaal: pvc-buis, tiewrap, afplaktape
Omschrijving: schoepwortel
Afkomst: Geneticus

Fossilium Musculus Reliquiae 2016.159
Materiaal: pvc-buis, tiewrap, elastiek
Omschrijving: restant aandrijfspier
Afkomst: Umerus

Fossilium Aercum Switch V, 2017.049
Luchtschakelaar Siamesis

Fossilium Quidam Flip Flop-XIII, 2017.053
Materiaal: pvc-buis, tiewrap, plastic
Flip flop schakelaar
Afkomst: Primus

Fossielen van Theo Jansen aan de wand bij ons in de Westergas.