WE LIKE ART @ ART ROTTERDAM 2021

Eindelijk weer rondstruinen op een kunstbeurs, kunst in levende lijve ervaren! Het is haast niet voor te stellen maar Art Rotterdam gaat komende week echt door. En eigenlijk best wel comfortabel, er mogen maar 400 bezoekers per uur de Van Nellefabriek in. Waar je vorige jaren soms bijna onder de voet werd gelopen - is het dit jaar weldadig rustig. Wij zien je graag in Rotterdam!

Art Rotterdam 2020, foto: Almicheal Fraay

Ook dit jaar zijn we weer present op de meest avontuurlijke beurs van Nederland. Art Rotterdam is aan haar tweeëntwintigste editie toe. Vorig jaar bezochten maar liefst 27.500 bezoekers de Van Nellefabriek. Dat was pre-Corona, dus die cijfers zullen dit jaar wel niet gehaald worden. Op Art Rotterdam 2021 krijgen kunstliefhebbers de kans nieuw werk te beleven, te ontdekken en aan te schaffen. Hier zie je de beursplattegrond.

 

We Like Art @ Art Rotterdam 2020

We Like Art staat ook dit jaar weer meteen bij de entree van de beurs in een grote roze stand vol met kunstenaarsedities en uniek werk. We tonen in onze 12 meter brede stand werk van circa 35 kunstenaars. Zoals je van ons gewend bent staan overal de prijzen vermeld, met en zonder lijst indien van toepassing. De KunstKoop van het Mondriaanfonds kan ingezet worden bij je aankoop – als je in maandelijkse termijnen betalen wil.

 

Koen Vermeule, Le Depart, 60 x 130, olieverf op linnen

We besteden speciale aandacht aan recent werk van Koen Vermeule, komende week verschijnt zijn fraaie nieuwe boek Fensterbild. Je ziet bij ons nieuwe gouaches en schilderijen. Had je het interview met Koen al gelezen?

 

Zaaloverzicht Hans. Broek, De Pont museum, Tilburg, foto Peter Cox

Van Hans Broek tonen we schilderijen uit dezelfde indrukwekkende serie die nu in De Pont in Tilburg te zien is. Het zijn recente schilderijen die over een zwarte episode van de Nederlandse geschiedenis gaan. De schilderijen tonen forten en kerkers aan de Atlantische Oceaan, waar veel tot-slaaf-gemaakten werkten of gevangen werden gehouden alvorens te worden verscheept. Hans Broek brengt de architectuur in beeld als locaties van een plaats delict. Lees het bijzondere interview hier.

 

Lynne Leegte, Asperges (2021), albast

Van Lynne Leegte laten we een iconisch object zien, een echt meesterwerk. Het licht dat over de sculptuur strijkt maakt het tot een ontroerende tijdmachine. Het is ongelooflijk hoe de steen zich voordoet als haast transparante asperges. Beeldhouwer Leegte roept in haar werk een raadselachtige stilte op. De buitengewone sculptuur ‘Asperges’ (2021) is gebeiteld uit albast naar aanleiding van het schilderij van Adriaen Coorte in het Rijksmuseum. Hier lees je meer over Lynne Leegte.

 

Thomas Trum, Two Curved Lines, een overzicht van een recente reeks van 75 werken die Thomas maakte voor de jubilerende AkzoNobel Art Foundation.

Op Art Rotterdam zie je recente edities en multiples van:

Thomas Trum
Koen Delaere
Rutger de Vries
Katrin Korfmann
Malin Persson
Rob Bouwman
Michelle Piergoelam
Lynne Leegte
Popel Coumou
Jorn van Leeuwen
Michiel Hogenboom
Martijn Schuppers
Willem Weismann
Jacco Olivier
Sebastiaan Bremer
Katinka Lampe
Hadassah Emmerich
Tim Ayres
Ronald Zuurmond
Harry Markusse
Theo Jansen
Marleen Sleeuwits
Amie Dicke
Antoinette Nausikaa
Maura Biava
Scarlett Hooft Graafland
Berndnaut Smilde
Zaida Oenema
Klaas Kloosterboer
Jan van der Ploeg
Annegret Kellner

Presentatie We Like Art @ Art Rotterdam 2021 met Hadassah Emmerich

Presentatie We Like Art @ Art Rotterdam 2021, fotografie Almichael Fraay

Art Rotterdam volgt de laatste maatregelen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Het dragen van een mondkapje mag natuurlijk wel maar is niet meer verplicht – de anderhalve meter afstand-regel blijft wel gehandhaafd. Let op: tickets met een starttijd zijn alleen online verkrijgbaar. Per uur krijgt slechts een beperkt aantal mensen toegang, maar eenmaal binnen, kun je zo lang blijven als je wil.

 

Boek hier je ticket

ART ROTTERDAM
Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Openingstijden en bereikbaarheid

 • WE LIKE ART @ ART ROTTERDAM 2020

  Ook dit jaar zijn we weer present op de meest avontuurlijke beurs van Nederland. Art Rotterdam is aan haar eenentwintigste editie toe. Vorig jaar bezochten maar liefst 28.500 bezoekers de Van Nellefabriek. Op Art Rotterdam 2020 krijgen kunstliefhebbers de kans nieuw werk te beleven, te ontdekken en aan te schaffen. We Like Art staat ook dit jaar weer meteen bij de entree van de beurs in een grote roze stand vol met kunstenaarsedities.

  Lees verder: WE LIKE ART @ ART ROTTERDAM 2020
 • SNEAK PREVIEW We Like Art @ Art Rotterdam 2019

  Art Rotterdam viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. We Like Art is voor de vierde keer present in de Van Nellefabriek. Voor het eerst hebben we een stand op de hoofdbeurs met een grote reeks We Like Art edities en multiples. We hebben een handig overzicht van de nieuwe werken gemaakt - blader hieronder door de speciale online catalogus.

  Lees verder: SNEAK PREVIEW We Like Art @ Art Rotterdam 2019
 • Bedankt voor je bezoek aan We Like Art @ Art Rotterdam 2015!

  Wat een enerverende dagen! We ontvingen in onze tentoonstellingsruimte in de Van Nelle vele duizenden bezoekers, en vooral afgelopen weekend was het er gezellig stampvol. Ook kregen we veel complimenten over de inrichting en over de gekleurde wanden van IJM Colour (check the making of).

  Lees verder: Bedankt voor je bezoek aan We Like Art @ Art Rotterdam 2015!
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: