Kunst4Kids @ Boijmans

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de opening van een nieuwe editie van Kunst4Kids - een verkooptentoonstelling in het Rotterdams Boijmans. Een superinitiatief. Achter een zwart gordijn in een speciaal museumzaaltje hangt werk van 27 kunstenaars.

De kunstenaars maakten speciaal voor deze show een editie van 75 stuks, de jonge bezoekers mogen zonder dwingende ogen van hun ouders een werk uitkiezen voor slechts 35 euro. Jong geleerd – oud gedaan. Hopelijk worden er hier heel wat kunstkoop-carrières aangezwengeld.

De reportage van het Jeugdjournaal ligt al een tipje van de sluier op, hier vallen juweeltjes te scoren. Allemaal kunstenaars die we hier zo zouden kunnen bespreken (sterker nog – 9 van hen hebben we al besproken). Daan Botlek, Karin van Dam, Rudy d’Arnaud Gerkens, Ada Dispa, Suzan Drummen, Lizan Freijsen, Maartje Folkeringa, Helen Frik, Hans Hovy, Evelyne Janssen, Ad de Jong, Paul Klemann, Kinke Kooi, Olaf Mooij, Paul Nassenstein, Serge Onnen, Johan van Oord, Bertjan Pot, Mike Redman, Paul de Reus, Lies Ros, Johanna Schweizer, Tanja Smeets, Rik Smits, Anne-Marie van Sprang en Andre van de Wijdeven.

Per editie nemen ongeveer 1.500 kinderen tussen de 5 en 18 jaar deel aan Kunst4Kids. Haast je dus met je kroost naar Rotterdam – nog t/m 6 mei 2012 kunnen ze hun slag slaan. Bovenstaande video geeft een aanstekelijke impressie van een jonge verzamelaar met een mooie Carel Blotkamp aan de wand, gescoord bij de vorige editie van Kunst4Kids. Deze kunstverzamelaar in de dop (met kek behang) vertelt over haar met glimmers beplakte parkiet. Ze heeft nog een paar vragen voor de kunstenaar en zoekt Carel Blotkamp op in zijn atelier.