Line Up en affiche van LUST FOR LIFE, Painting Today

We lieten je begin deze week al weten dat We Like Art van 21 t/m 24 april 2016 een grote pop-up show organiseert met actuele schilderkunst in het Machinegebouw in de Westergasfabriek. We willen met de tentoonstelling laten zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking - dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries. Lust for Life maakt deze schilderkunst zichtbaar voor een groot publiek.

1 LustForLife-poster Sigrid Calon Westergasfabriek

De presentatie wordt een speelse must-see tentoonstelling met grote en kleine schilderijen van zowel toonaangevende als aanstormende jonge kunstenaars. Een energiek salon-overzicht van schilders uit Nederland met een eigen geluid. Wij kijken er enorm naar uit om alle schilderijen die we samen selecteerden bij elkaar te zien zo meteen. Bijna alle werken zijn nieuw en de meeste zijn nog niet eerder getoond. Er doen ruim 60 kunstenaars mee. Dat wordt knallen!

2 LustForLife-poster Sigrid Calon Westergasfabriek posterDetail-02

Indrukwekkende line-up LUST FOR LIFE:

Albert Goederond, Albert Zwaan, Anne Forest, Aline Thomassen, Antonietta Peeters, Bettie van Haaster, Britt Dorenbosch, Charlie Roberts, Cindy Moorman, Co Westerik, Coen Vunderink, David Bade, Derk Thijs, Eli Content, Erik de Bree, Erik Mattijssen, Esther Tielemans, Eva Räder, Femmy Otten, Gé-Karel van der Sterren, Hamid El Kanbouhi, Hans Broek, Hans Hoekstra, Harry Markusse, Ina van Zyl, Jan van der Ploeg, Jan Roeland, Janine van Oene, Jantien Jongsma, Jim Harris, Jisan Ahn, Joncquil, Jurriaan Molenaar, Katinka Lampe, Koen Delaere, Koen Vermeule, Lieven Hendriks, Lilian Eliëns, Lon Godin, Malin Persson, Marcel van den Berg, Marie Aly, Marijn van Kreij, Marjolein Rothman, Marjolijn de Wit, Martijn Schuppers, Micha Patiniott, Michael Kirkham, Michiel Hogenboom, Natasja Kensmil, Nour-Eddine Jarram, Pere Llobera, Philip Akkerman, Piet Dieleman, Raquel van Haver, Ronald de Bloeme, Ronald Versloot, Ronald Zuurmond, Ruben Kragt, Rutger van der Tas, Sam Samiee, Sanne Rous, Sarah Verbeek, Saskia Blokzijl, Stijn Peeters, Sven Kroner, Theun Govers, Tim Ayres, Veron Urdarianu, Willem Weisman en Wouter van Riessen.

3 LustForLife-poster Sigrid Calon Westergasfabriek posterDetail-03

Galeries

We werken nauw samen met onder andere de volgende galeries: Galerie Fons Welters, Galerie Onrust, andriesse eyck galerie, C&H Artspace, galerie Nouvelles Images, Ron Lang Art, Witteveen Art Centre, Galerie R&R Reuten, Torch Gallery, Gerhard Hofland Gallery, Galerie Bart, Slewe Gallery, Francis Boeske Projects, Galerie Tegenbosch/vanVreden, galerie Fenna de Vries, Galerie Maurits van Laar, Kers Gallery en Galerie Ron Mandos.

4 WeLikeArt-poster Sigrid Calon Westergasfabriek

KunstKoop van het Mondriaan Fonds

De lijst met deelnemers belooft dus wat! En het mooiste is dat alle werken in de tentoonstelling straks te koop zijn. Van vrijwel alle kunstenaars is straks een werk onder de 1.500 euro te zien en een werk boven dit bedrag. Je kunt dus ook met een kleine beurs al toeslaan.

Zie je straks een schilderij van zeg 750 euro. Dan zou je kunnen overwegen om het met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds aan te schaffen. Je leent dan renteloos voor je aangekochte kunstwerk, je betaalt 75 euro aan en daarna los je maandelijks 22,50 euro per maand renteloos af. En stel dat je helemaal valt voor een schilderij van 5.000 euro? Dan betaal je 500 euro aan en daarna elke maand drie jaar lang een maandbedrag van 125 euro. ABN AMRO regelt de afwikkeling, jij hebt het werk al snel in huis.

Bij alle werken in de tentoonstelling staan de naast de prijzen ook de KunstKoop maandbedragen. Zo maken we zichtbaar wat voor een superregeling dit is. Meer info? Check www.dekunstkoop.nl.

5 Posters We Like Art en Lust For Life- Sigrid Calon Westergasfabriek

Affiche door Sigrid Calon

We zijn heel trots dat Sigrid Calon een bijzondere affiche heeft gemaakt voor de tentoonstelling. In haar risoprint techniek en met de door haar ontwikkelde typografie heeft ze 2 ijzersterke posters gemaakt die straks op A0 formaat in Amsterdam verspreid gaan worden. Mooi dat een kleine traditie die we begonnen in 2015 met Michiel Schuurman (link en link) nu voortgezet wordt door Sigrid Calon.

6 LustForLife-poster Sigrid Calon Westergasfabriek detail-posters

Lust For Life, Painting Today | 21 – 24 april

Locatie: Westergasfabriek, Machinegebouw, Pazzanistraat 8, Amsterdam, locatie op Google Maps

Preview en opening (op uitnodiging): woensdag 20 april.

Openingstijden: Donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 april 2016 geopend van 11.00 tot 19.00 uur, entree 5 euro.

Bekijk de beelden van de vorige We Like Art Show in de Westergasfabriek, klik hier.

Sponsors LUST FOR LIFE Westergasfabriek 2016De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Westergasfabriek, JurLights, IJM Colour, Budweiser Budvar en alle galeries en kunstenaars.

Portret Sigrid Calon

Hier lees je meer over Sigrid Calon

 • Terugblik op LUST FOR LIFE, Painting Today

  Vorige week van 21 tot en met 24 april kon je in het Machinegebouw van de Westergasfabriek de pop-up tentoonstelling LUST FOR LIFE, Painting Today bezoeken. We lieten met de tentoonstelling zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking – dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries.

  Lees verder: Terugblik op LUST FOR LIFE, Painting Today
 • Kom naar LUST FOR LIFE, Painting Today @ Westergasfabriek

  De tentoonstelling LUST FOR LIFE is heel fraai geworden – een uniek overzicht van schilderkunst anno 2016. Erg leuk als je komt kijken in het Machinegebouw van de Westergasfabriek. We zijn vandaag, zaterdag en zondag open van 11 tot 19:00 uur.

  Lees verder: Kom naar LUST FOR LIFE, Painting Today @ Westergasfabriek
 • Sigrid Calon – Een blok van 12 risoprints aan de wand

  Het gaat als een speer met het werk van Sigrid Calon, sinds haar kunstenaarsboek met risoprints in 2012 bij de Best Verzorgde Boeken in het Stedelijk Museum lag, is ze bezig met een zegetocht die tot ver buiten Nederland zichtbaar is. Zo staat ze van 11-14 februari op de LA Book Fair waar ze 2 nieuwe boeken presenteert QWERTY en Screening (het laatste is een project samen met Willem van Zoetendaal).

  Lees verder: Sigrid Calon – Een blok van 12 risoprints aan de wand